INFRARÖTT LJUS

Ansiktet och KROPPEN
Vill du att din hud skall bli som ung igen?
Vill du bygga upp istället för att påfresta?

Det infraröda ljuset värmer upp vävnaden i kroppen och stimulerar dess egen läkningsprocess genom att öka blodcirkulationen och rensa kroppen från slagg och toxiner. Kapillärer vidgas av värmen och det förbättrar microcirkulationen. Den förbättrade lymfcirkulationen minskar svullnad och inflamationer. Infrarött ljus har även goda effekter på sårläkning och keloida ärr. Olika hudbesvär så som nässelutslag, torr hud, ojämn hudton, acne, eksem, psoriasis kan också förbättras av IR-behandling.

Långvågigt infrarött ljus har visat sig stödja viktreducering, smärtlindring, förbättrad cirkulation och vitalisering av huden.

Upplevelsen i en infraröd utrustning liknar man ofta vid att solbada, dvs ljuset/värmen höjder din egen kroppsvärme på ett mycket avslappnande och behagligt sätt. Det tränger djupt in i kroppen och dess vävnad och man upplever det som mjukt och skönt. Till skillnad från traditionellt solbadande, där vi även utsätts för ultraviolett ljus, är infraröd värmeterapi fullständigt säkert och har en mängd hälsofrämjande effekter.

Du kan exponera dig för infrarött ljus i timmar utan att din hud blir bränd eller skadad.
Långvågigt infrarött ljus har många positiva hälsoeffekter och är 100% säkert för allt levande.

Strålsäkerhetsmyndigheten har inga rekommendationer om exponeringstider eller våglängder.