PERMANENT HÅRBORTTAGNING

Ansiktet & KROPPEN
Vill du ta bort hår från ditt ansikte eller kropp?
Vill du att hårstråna skall tas bort permanent?

Håret som har behandlats faller bort två till tre veckor efter IPL-behandlingen.

IPL har mer än 15 års erfarenhet av hårborttagning och det har visat sig att resultatet är permanent eller varaktigt i flera år. Det finns flera faktorer som gör att kroppen kan bygga upp nya hår på områden som tidigare behandlats. Det kan vara hormonella förändringar i kroppen eller medicinering samt även att hår som har varit vilande i flera år kan börja aktiveras. Dessa nya hår är alltså inte tidigare behandlade med IPL varför det kan vara aktuellt med efterbehandling.

Behandlingen börjar först med en konsultation för att säkerställa att kunden är mottaglig för behandlingen. Området som ska behandlas rakas och en kall gel appliceras på huden. Gelén används för att leda ljuspulserna in till hårsäckarna. Terapeuten påbörjar sedan behandlingen med att förstöra hårsäckar under aktiv växtfas genom att svepa över IPL- ljuset med snabba rörelser över hela området. Behandlingarna når som nämnt innan, endast hår som är under aktiv växtfas. Därför bör man räkna med ca fyra till åtta behandlingar till man har nått alla hårsäckar. Några andra faktorer som kan påverka antal behandlingar är hudtyp, antal hårsäckar, hårets struktur och området på kroppen. Då detta är individuellt kan behandlingstiden variera mellan olika personer.

En lätt rodnad kan uppkomma som är övergående. Håret som har behandlats faller bort två till tre veckor efter behandlingen. Huden känns mjuk och len tills nästa växtfas aktiverats, då det är dags för nästa behandling. Man räknar med en till två månaders väntetid mellan behandlingarna (detta beror på vilket område som behandlas).