Hur går behandlingen till med Superlight?

Behandlingen börjar först med en konsultation för att säkerställa att kunden är mottaglig för behandlingen. Området som ska behandlas rakas och en kall gel appliceras på huden. Gelén används för att leda ljuspulserna in till hårsäckarna.

Terapeuten påbörjar sedan behandlingen med att förstöra hårsäckar under aktiv växtfas genom att svepa över IPL- ljuset med snabba rörelser över hela området. Behandlingarna når som nämnt innan, endast hår som är under aktiv växtfas. Därför bör man räkna med ca fyra till åtta behandlingar till man har nått alla hårsäckar. Några andra faktorer som kan påverka antal behandlingar är hudtyp, antal hårsäckar, hårets struktur och området på kroppen. Då detta är individuellt kan behandlingstiden variera mellan olika personer.

Hur effektiv är behandlingen?

IPL har mer än 15 års erfarenhet av hårborttagning och det har visat sig att resultatet är permanent eller varaktigt i flera år. Det finns flera faktorer som gör att kroppen kan bygga upp nya hår på områden som tidigare behandlats. Det kan vara hormonella förändringar i kroppen eller medicinering samt även att hår som har varit vilande i flera år kan börja aktiveras. Dessa nya hår är alltså inte tidigare behandlade med IPL varför det kan vara aktuellt med efterbehandling.

Vad händer efter behandlingen?

En lätt rodnad kan uppkomma som är övergående. Håret som har behandlats faller bort två till tre veckor efter behandlingen. Huden känns mjuk och len tills nästa växtfas aktiverats, då det är dags för nästa behandling. Man räknar med en till två månaders väntetid mellan behandlingarna (detta beror på vilket område som behandlas).

Hur lång tid tar behandlingen?

Hela ben tar ca 10 minuter att behandla efter att de har rakats och gelén har applicerats på området, helkropp tar ca 1 timme att behandla.

Vad ska man tänka på före och efter behandlingen?

Man bör inte sola eller använda brun- utan sol produkter ca fyra veckor före och två veckor efter behandlingen. Solskyddsfaktor över 30 bör användas flera gånger om dagen om man vistas mycket i solen. Man får inte hårdträna samma dag som behandlingen.

IPL+E-light+OPT

  • Hårborttagning
  • Borttagning av synliga blodkärl i ansiktet
  • Pigmentförändringar
  • Ärr
  • Huduppstramning och hudföryngring
  • Rynkreducering
  • Acne-ärr

Boka behandling

Fyll i formuläret nedan för att skicka en bokningsförfrågan. Vi återkommer till dig med en bekräftelse på din bokning.